Search

Rennosti osallistuen – osallisuudesta riemastuen

Nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden kokemisen kohentumiseksi on ODL Liikuntaklinikalla pyörähtänyt käyntiin uusi Höntsä – silta eteenpäin! –hanke. Hanke on valtakunnallinen, kolmen alueen yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on kehittää uudenlaista liikunnan ja kulttuurin toimintamalleja yhdistävää, nuorten omista ideoista kumpuavaa, rentoa ja iloa tuottavaa höntsäilyä. Hankkeessa toimivat Oulusta ODL Liikuntaklinikka sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Pieksämäeltä Diakonia-ammattikorkeakoulu sekä Helsingistä Metropolia ammattikorkeakoulu.


Höntsäilyn taka-ajatuksena on tukea nuoren kasvua ja kehitystä aktiiviseksi ja omasta elämästään innostuneeksi aikuiseksi. Oulussa hankkeen kohderyhmänä ovat OSAO:n opiskelijat.


Kohta tapahtuu!


Syksyyn 2018 mennessä Oulun seudun ammattiopiston nuoret pääsevät projektiin mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa. Nuorten toiveiden mukainen toiminta tuodaan lähelle nuoria, heidän omiin arjen ympäristöihinsä, joten kynnys tulla mukaan pysyy matalana. Liikuntaa ja kulttuuria ennakkoluulottomasti yhdistävän toiminnan tuloksena nuorille mahdollistuu uusien kokemusten, onnistumisen ilon ja ehkäpä kirkastuvan tulevaisuuden kuvan kokeminen.


Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa kehitetään nuorten osallisuutta tukeva Höntsä-malli, jossa nuorella on mahdollisuus olla mukana Höntsäklubeilla toimintaan osallistujana sekä höntsä-coachina toimintaa ohjaavana. Toiminta antaa nuorille myös eväitä terveellisiin elintapoihin sekä uraohjausta. Hanke pohjautuu aiempien tutkimusten ja hankkeiden tuloksiin, joissa taidelähtöisiä ja liikunnan toimintamalleja hyödyntämällä on saavutettu hyviä tuloksia nuorten osallisuuden, hyvinvoinnin ja tulevaisuuden rakentumisen kohentumiseksi.


Elämästä innostuneena kohti aikuisuutta


Lisääntyvän hyvinvoinnin kumpuaminen taiteen ja liikunnan parissa puuhaillessa perustuu siihen, että toiminta poikkeaa koulun rutiineista, on nuorten omista tarpeista lähtevää ja antaa nuorille positiivisia onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden nähdä itsensä osaavana ja pystyvänä. Toiminnan ydin on yhdessä tekeminen ja kokeminen. Mikä olisikaan sen parempaa, kuin yhdessä tulevaisuuteen tähtääminen ja uusista kokemuksista unelmoiminen. Rennosti höntsäillen, totta kai!Ulla-Maija Luoma Projektityöntekijä Höntsä-hanke ODL Liikuntaklinikka


Alkuperäinen teksti julkaistu myös http://www.koordinaatti.fi/fi/keskipisteessa/hontsa61 views

Recent Posts

See All