Search

Urban Dreams: Kävely tulevaisuuteen

Kävely tulevaisuuteen -tapahtumassa tutustuttiin eri alojen ammattilaisten uratarinoihin. Oulun keskustassa 20.2.2019 järjestetyn kävelykierroksen aikana osallistujat saivat myös uusia näkökulmia omaan uraan ja tulevaisuuteen.


Kävelykierroksella kohdattiin eri ammattien edustajia livenä sekä kirjeiden ja videoiden kautta. Oman uratarinansa kertoivat muun muassa ZEF Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela, Esports-manageri Tuomas Tarkki ja nettipoliisi Lauri Nikula.


Kierrokselle osallistuneet nuoret kertoivat tarinoiden herättäneen ajatuksia. Etenkin se jäi heille mieleen, että tie omaan tavoitteiseen ei ole aina välttämättä kovin suoraviivainen – eikä sen tarvitse ollakaan.


”Eri alojen ammattilaiset kertoivat vielä omaa uraansa etsiville nuorille, miten ovat päässeet siihen missä nyt ovat. Urban Dreams on tarkoitettu nuorille oman tulevaisuuden suunnittelun innoittajaksi”, Höntsä-hankkeen projektityöntekijä Ulla-Maija Luoma kuvailee.


Omia unelmia kartalle


Kävelykierros starttasi kauppakeskus Valkean Kesäkadulta ja sen aikana vierailtiin Walkersissa, OSAO Ovessa, Byströmin nuortenkahvila Bysiksessä ja vastikään avatussa Esports Aitassa. ”Kävelyreitti kulki paikoissa, jotka ovat nuorille merkityksellisiä ja joista voi saada myös jatkossa apua oman polun löytämiseen. Samalla tehtiin näkyväksi nuorille suunnattuja palveluita”, NOVA2-hankkeen projektipäällikkö Tanja Löytynoja kertoo.


Kierros päättyi Kaupunginkirjastolle, missä nuoret kokosivat kollaasin omista unelmistaan. He kiinnittivät Oulun kartalle tähtiä, joihin kirjoittivat esimerkiksi toiveita tulevasta opiskelu- tai työpaikasta. Kollaasi on nähtävillä Pääkirjastossa keskiviikkoon 27.2. saakka. Nuoret pääsivät myös täyttämään omat tulevaisuuden portaansa, joihin he kirjasivat ylös tavoitteensa ja askeleet sen saavuttamiseksi.


Tapahtuman järjestivät ESR-rahoitteiset Höntsä- ja NOVA2-hankkeet sekä ODL Liikuntaklinikka ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimi Oulun kaupunginkirjasto. Urban Dreams oli osa Kaupunkimme-festivaalia, jonka tarkoituksena on tuoda kaupunkilaiset yhteisten kohtaamisten äärelle.
0 views
Höntsä-hanketta toteuttamassa:
nuorisoseurat.png
kisis.png
odl.png
osao.png
oulu.png

Höntsä -silta eteenpäin! -hankkeen henkilörekisterin tietosuojaseloste

 

Tietosuojaseloste perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen (2016/679, General Data Protection Regulation, ”GDPR”) rekisteröityjen informointivelvoitteeseen sekä kansalliseen tietosuojalakiin (1050/2018), joka on astunut Suomessa voimaan 1.1.2019.SAAVUTETTAVUUSSELOSTE

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Höntsän YouTube
  • Höntsä Twitter

@hontsasiltaeteenpain
#hontsasiltaeteenpain

 

www.hontsa.metropolia.fi

hontsa(at)metropolia.fi

Höntsä -silta eteenpäin! -hanke (1.2.2018-30.11.2020)
Hankekoodi: S21126

 

"Nuorista lähtevää, iloa tuottavaa, kaikille avointa höntsätoimintaa ja monialaista ohjaajuutta."

 

Höntsä - silta eteenpäin! hanketta rahoittaa

Euroopan sosiaalirahasto ESR.

Vastuuviranomaisena toimii

Pohjois-Pohjanmaan-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Metropolia Ammattikorkeakoulu